LANGUAGES:

Kamelparken

Kamelparken är arenan där kärnverksamheten i Kamelcentret kommer att bedrivas. Denna verksamhet kommer att bestå huvudsakligen av kamelskötsel, med allt vad det innebär. Det kommer också att finnas en del annat i kamelparken, från ett besökscentrum (med kafé, bibliotek, affär, m.) till ett växt- och hönshus.

Våra planer är att börja med några baktriska (tvåpuckliga) kameler och några alpackor. Men innan djuren införskaffas krävs det en hel del förberedelser, t ex när det gäller platsen där de ska vara. Vi planerade att börja bygga kamelstall under sommaren 2016, men vi fick flytta fram dessa planer ytterligare en tid p g a ett förslag från Länsstyrelsen om utvidgat strandskydd längs Lärjeån, vilket skulle omfatta platsen där bygget skulle ske. Enligt Länsstyrelsens slutgiltiga beslut om utvidgat strandskydd (i januari 2017) kommer kamelparken dock att hamna utanför strandskyddet. Därmed återupptar vi planerna på bygget, men får återkomma med detaljerna.

Som sagt, ett kamelcenter (och även en kamelpark) byggs inte på en dag (liksom Rom inte byggdes på en dag). Men vi jobbar på - sakta men säkert.

Hem Om oss Verksamheter Aktuellt Kontakt